2014. március 1., szombat

Iron Man Mk. 17 /Heartbreaker/ 1.

Sziasztok!

Az első projektem az oldalon nem más, mint a Vasember 3 egyik sztárja, a 17-es számú páncél, más néven Szívtipró.
A pepakura fájlok nem léteznek, viszont találtam egy teljes 3d nyomtatásra való figurát a grabcad.com-on (link). Már csak annyi volt a dolgom, hogy átkonvertáljam 3ds-be, és szabad a pálya: Blenderben át tudom alakítani felvehető jelmezzé.


Eddig sikerült az egész fájlt egyben importálnom Blenderbe, és különválasztani a fejet a többi résztől, így elkezdhetem vele a munkát. A 3d nyomtatásra szánt forma annyiban nehezíti meg a dolgomat, hogy két réteget tartalmaz (a nyomtatási vastagság miatt), amelyekből a belsőt teljesen el kell tüntetnem. Ezen kívül a sisak maga is millió részből áll, amelyeknek külön megvan a maguk vastagsága.


A jövőbeli terveim a páncéllal pedig a teljes epoxigyantázás (ezzel merevséget adok neki), LED-eket szerelek bele a megfelelő helyekre, felnyitható maszkot készítek rá, illetve még egy-két funkcióval ellátom (ezekről nem árulok el semmit, egyrészt, mert nem biztos, hogy sikerül kivitelezni, másrészt, ha mégis sikerülne, akkor nagyot fog szólni, és nem szeretném előre lelőni).

Azt hiszem, ennyi lenne mára, legyetek jók, sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése